Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

28 Φεβρουαρίου 2011

Σκοπιανοί καθηγητές κάνουν ξεναγήσεις στην Βεργίνα


  • Πέμπτη, 24 Φεβρουάριος 2011 11:34
Σκοπιανοί καθηγητές κάνουν ξεναγήσεις στην Βεργίνα
Σήμα κινδύνου προς τον υπουργό Πολιτισμού εκπέμπουν δεκάδες μακεδονικά σωματεία γιά το απαράδεκτο φαινόμενο σκοπιανών καθηγητών να ξεναγούν μαθητές στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας, παραχαράσοντας όπως καταγγέλουν την ιστορία της Μακεδονίας.
Προς κ. Παύλο Γερουλάνο Υπουργό Πολιτισμού
Υπουργείο Πολιτισμού
Εξοχότατε κύριε Υπουργέ,
Μετά λύπης μας πληροφορηθήκαμε πως στον ιστορικό χώρο της Βεργίνας μαθητές των Σκοπίων οι οποίοι επισκέπτονται την Βεργίνα ....
«μαθαίνουν» και ξεναγούνται στον χώρο από εκπαιδευτικούς των Σκοπίων και ΟΧΙ από Έλληνες ξεναγούς όπως προβλέπεται από τον Νόμο. Σύμφωνα με την εγκύκλιο της 13/7/2007, Α.Π.: 11601 εκπαιδευτικοί άνευ αμοιβής μπορούνε να κάνουν την ξενάγηση των μαθητών τους ΕΦ ΌΣΟΝ λάβουν την άδεια ξενάγησης από το Υπουργείο Πολιτισμού!!!

Εάν αυτό αληθεύει το Υπουργείο Πολιτισμού φέρει βαρύτατη ευθύνη στη διαιώνιση διαστρέβλωσης και οικειοποίησης εκ μέρους των Σλάβων της Ελληνικής ιστορίας. Δεν πρέπει να είμαστε τόσο αφελείς που να πιστεύουμε πως οι εκπαιδευτικοί της γείτονας χώρας διδάσκουν πως η Μακεδονία είναι Ελληνική. Επιπλέον διαιωνίζεται στη νεολαία των Σκοπίων η έχθρα προς την πατρίδα μας εφ’ όσον συνεχίζεται να εμπεδώνεται στη μαθητιώσα νεολαία πως η Μακεδονία «τους» είναι υπόδουλη.
Χωρίς αμφιβολία, δίδεται στους Σκοπιανούς, με τη χρήση «αναμνηστικού» φωτογραφικού υλικού κλπ., η ευκαιρία περαιτέρω προπαγάνδας εις βάρος της Ελληνικής Ιστορίας της Μακεδονίας, όχι μόνον εντός του Σκοπιανού κράτους, αλλά ιδιαίτερα προς όλα τα Μ.Μ.Ε. ανά τον κόσμο.
Κύριε Υπουργέ, εάν όντως είναι έτσι σκοπεύετε να σταματήσετε αυτή την τραγική για τον ελληνισμό κατάσταση; Μπορείτε σας παρακαλούμε να απαντήσετε στην παράκλησή μας αυτή όσο το δυνατόν ταχύτερα;
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και αδημονούμε για την απάντησή σας.
Με εκτίμηση,
Πρόεδρος Επιτροπής Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου-Νίνα Γκατζούλη
Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ-Δρ. Αντώνιος Παπαδόπουλος, Πρόεδρος
Παμμακεδονική Ένωση Αυστραλίας-Δημήτρης Μηνάς, Πρόεδρος
Παμμακεδονική Ένωση Καναδά-Χαράλαμπος Μουτουσίδης, Πρόεδρος
Παμμακεδονική Ένωση Ευρώπης-Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Τσορμπατζόγλου, Πρόεδρος
Μακεδονικά Τμήματα Αφρικής-Αμύντας Παπαθανασίου, Πρόεδρος



Σκοπιανοί εκπαιδευτικοί "δείχνουν" στους επισκέπτες τα ανάκτορα της Βεργίνας ως δικά τους

  • Τρίτη, 15 Φεβρουάριος 2011 13:04

Σκοπιανοί εκπαιδευτικοί "δείχνουν" στους επισκέπτες τα ανάκτορα της Βεργίνας ως δικά τους
"Όρίστε η γή των προγόνων σας" εξηγούν με περίσσια υπερηφάνια οι Σκοπιανοί εκπαιδευτικοί αναλαμβάνοντας χρέη ξεναγού στον Ιστορικό χώρο της Βεργίνας.
Όπως καταγγέλουν οι εργαζόμενοι στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας, οι εκπαιδευτικοί που συνοδεύουν τους σκοπιανούς μαθητές- επισκέπτες στο χώρο δεν δέχονται να ξεναγηθούν από τους εργαζομένους και αναλαμβάνουν χρέη ξεναγού οι ίδιοι παραποιώντας τα ιστορικά στοιχεία.
Σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Πολιτισμού, "η κατ'εξαίρεση άδειες ξενάγησης σε εκπαιδευτικούς χορηγούνται από την αρμόδια Δ/ση του ΥΠ.ΠΟ προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά που ορίζει το υπουργείο και ελέγχονται από τους φύλακες των αρχαιολογικών χώρων και μνημείων". Ωστόσο, οι εργαζόμενοι στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας ετοιμάζονται να απευθυνούν με αίτημά τους στην ηγεσία του Υπουργείου υποστηρίζοντας ότι "είναι αδύνατον να χορηγούνται άδειες ξενάγησης σε Σκοπιανούς εκαπιδευτικούς, οι οποίοι κατά την επίσκεψή τους στο χώρο μιλούν για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και των μνημείων της Βεργίνας".
Ο εκνευρισμός των Ελλήνων επισκεπτών είναι έντονος ενώ, όπως πληροφορούμαστε, τα παράπονα για την κατάσταση στον ιστορικό χώρο είναι καθημερινά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ να γράφετε τα σχόλιά σας με ελληνικούς χαρακτήρες και ΟΧΙ στα greeklish.

Τα σχόλια ελέγχονται πριν την δημοσίευση τους.